Keizersvlieg

Posted by on aug 31, 2018 in Weblog | 3 Comments

De keizersvlieg is de eerste die paraat staat om dode dieren op te ruimen. Maar wordt hij daarom gewaardeerd? Neen. Hoogstens door forensisch entomologen, die aan de hand van het ontwikkelingsstadium van de larven van de keizersvlieg kunnen bepalen hoe lang een lijk ergens ligt. Lees verder!

3 Comments

 1. Marjon (Uitgelezen)
  20 september 2018

  Gezellige blog zo ’s ochtends vroeg 🤭

  Ik vind ze ook prachtig, die keizersvliegen. Maar ik ben nooit zo blij als ze op mijn eten willen gaan zitten (of ben ik nu in de war?). Wij hebben sinds een half jaartje geen rest-afvalbak meer. Ben ik wel blij mee nu je mij aan die maden herinnert.

  Maar even serieus: biologie is en blijft zo interessant. Wat leuk dat je Bram dat allemaal laat zien!

  Groetjes, Marjon.

  • Dolf Siebert
   20 september 2018

   Goedemorgen!
   Volgens mij zijn het vooral de huisvliegen en dergelijken die op je eten gaan zitten en virussen en bacteriën verspreiden. Die beesten zijn daardoor een grotere bedreiging voor je gezondheid dan bijvoorbeeld wespen. Brrr.

  • Marjon (Uitgelezen)
   21 september 2018

   Dat is zeker waar (dat de meesten beesten een grotere bedreiging vormen dan wespen), maar het zit er bij ingebakken (wespen en spinnen en vraag me niet waarom, ik schuif het graag op de oermens en de biologie 😂). Evengoed zijn er mooie exemplaren, ook die op je eten gaan zitten. Je moet het even zien.

   Fijn weekend!