Oostbroekpolder

Ik fiets graag een beetje rond in de buurt. Gisteren had ik bedacht dat ik wat foto’s wilde maken van een oud gemaal, midden in de Oostbroekpolder hier vlakbij. ’s Ochtends valt het licht precies goed op het kreupele gebouwtje, en met de drone zou dat mooie foto’s opleveren.
Maar in het weiland zaten weidevogels. En die wilde ik niet verstoren met een drone. Dan maar naar huis, en terug met de telelens.

Hieronder: mooi weer om door de polder te dwarrelen. 

broekpolder

Toen ik terugkwam stond het licht inmiddels verkeerd. Er zat maar een ding op: een mooi plekje opzoeken en daar maar een poosje rondkijken. En dat was goed. Dit voorjaar ben ik te weinig op pad geweest. Ik zag – dit jaar wat laat – mijn eerste boerenzwaluwen, en hoorde tureluurs.

Hieronder: boerenzwaluw. Geen sinecure om die vliegen op de foto te krijgen. Maar ik had tijd. 

boerenzwaluw vliegend

Over dat gemaal heb ik tot nu toe maar weinig kunnen vinden. Ik weet dat er vroeger een molen stond, die later voor wat gemaal vervangen is. Maar oude foto’s heb ik nog niet kunnen vinden. Wordt vervolgd – na het broedseizoen.

gelderswoudse polder

Hieronder en hierboven: ik keek wat rond. Het deed met denken aan het liedje ‘Verloren tijd’: “Je wordt geboren en je kijkt wat rond, je snapt er niks van en ze stoppen je weer onder de grond.”. 

gelderswoudse polder

 

3 Comments

 1. Marjon (Uitgelezen)
  24 april 2018

  Visdiefjes heb ik nog niet gespot 🙂 Nog veel moois in het verschiet!

  Reply
 2. Marjon (Uitgelezen)
  23 april 2018

  Heerlijke foto’s! Afgelopen vrijdag fietste ik door de Bovenkerkerpolder met alleen maar een iPhone om te fotograferen (ik had een afspraak en fietste alleen maar even om door die polder) en toen zag ik mijn eerste twee boerenzwaluwtjes. Ik ben met een brede lach verder gefietst. Het is mij trouwens nog nooit gelukt ze zo mooi op de foto (met spiegelreflex) te krijgen als jou hier gelukt is. Prachtig! Ik ben gek op polders en al die vogels. Het is elke keer weer anders.

  Reply
  • Dolf Siebert
   23 april 2018

   Zelfde hier. Ik was heel tevreden met die zwaluwen, gewoon om ze te zien en te horen. Toen ik thuis in de tuin zat hoorde ik een stel visdieven. Ook weer terug.

Leave a Reply