Koud!

Volgende week kan het rond de 10 graden worden, maar vanochtend merkten we (zoon Bram en ik) daar weinig van. Ik liet de drone (waar we nog eens een mooie naam voor moeten bedenken) opstijgen, en had grootse plannen. Ik zou tot 120 meter stijgen en daar 360 graden rond fotograferen. De wind, de kou: binnen enkele minuten voelde ik mijn vingers niet meer. Het bleef bij een meter of 40 in de lucht, snel wat foto’s maken en landen zolang ik de stuurknuppels nog kon voelen.
En toen met zijn tweeën als een speer naar het café!

Hieronder: kouwe klauwe!

Hieronder: toen er een wolk voor de zon schoof en de wind aantrok, was ik er klaar mee. 

Thuis zaten we te lezen toen ik opeens een kramsvogel in de tuin zag. Wellicht met de koude oostenwind meegekomen. Leuk! Een echte wintergast. Even later ook nog een lijster die op slakkenjacht ging. De staartmezen waren er ook met z’n tweeën, de koolmezen, de pimpelmezen, de merels en een heggenmus. Het was druk in de tuin!
Je kunt zien dat het nu even lastig is om eten te vinden in de natuur en onze tuin biedt nu eenmaal veel extraatjes, veilige hoekjes en veel bladeren op de grond om eten tussen te vinden.

Hieronder: kramsvogel (door het glas gefotografeerd) 


Hieronder: lijster op slakkenjacht. 

2 Comments

 1. Marjon (Uitgelezen)
  7 maart 2018

  En koud was het! Ik kan er goed tegen, ik ben veel buiten, maar zelfs ik vond het met die wind heftig. Hoe anders is het nu!

  Prachtige ‘koude’ foto’s, je ziet echt dat het koud is.

  Nu nog een kramsvogel (mooie foto trouwens)?

  Reply
  • Dolf Siebert
   7 maart 2018

   Zelfde hier. Ik kan goed tegen de kou, maar mijn vingers! Tjongejonge.

Leave a Reply