Dit komt uit de categorie klein leed. In de gehuurde stacaravan was de douchecabine wel érg klein: pakweg 80cm bij 80 cm. Maakt niet uit, maar het raam stond er dag en nacht open dus zaten soms beestjes in. Ik had er al eens een wolfspin gevangen (lukt normaal gesproken nooit!). Maar er kroop meer naar binnen.
Ik stond al lang en breed onder de douche toen ik een naaktslak ontdekte. Meteen herinnerde ik me dat ik vorige zomer in de tuin met mijn blote voet op een naaktslak was gestapt. En hoe het slijm zich tussen mijn tenen door wurmde, samen met de zwaar gewonde en nogal taaie naaktslak. Herhaling moest beslist voorkomen worden!

Maar hoe meer damp er ontstond, hoe meer de slak naar beneden kroop. Steeds sneller sopte ik mijn ledematen, met mijn rug tegen de muur, met kippenvel op mijn armen. Ik stommelde de cabine uit, hoofd en ellenbogen stotend. Vrij!