Dwergvleermuis
Ik slenterde richting de grote plas vlakbij. Op die route kom ik eerst door een bosje met grote schietwilgen en daar zie ik vaak leuke vogels. Er broedde vorig jaar een sperwer, er zitten zwartkoppen, enzovoorts. Nu zag ik er een vleermuis vliegen. Vreemd, want het was 15:30 uur en zonnig.
Nu had ik mijn camera wel bij me maar het viel niet mee om een vleermuis met zo’n onvoorspelbare vlucht te vinden door mijn telelens. En scherp te stellen. Ik schrijf dat om uit te leggen dat de foto zo slecht is dat het ook bigfoot had kunnen zijn, op de foto. Maar het is écht een vleermuis.
Hieronder: de cryptide in kwestie. Een dwergvleermuis. Het gebeuren deed denken de vleermuizenkast die al een jaar in schuur ligt. Die moet ik ophangen.
Een vleermuis overdag?
Vleermuizen vliegen ‘s nachts. Een overdag vliegende vleermuis kan drie oorzaken hebben: verstoord door mensen/werkzaamheden, verstoord door weersverandering (ineens te warm bijvoorbeeld) of honger met te koude nachten (dan maar overdag eten). Die koude nachten lijken me niet aan de orde. Verstoring? Kan natuurlijk. Verschil in temperatuur ook; immers hadden we wel degelijk frisse nachten, met behoorlijk warme dagen.
We hebben ze trouwens ook in – of eigenlijk beter: boven de tuin. En dat is mooi. Zo’n beestje kan tegen de driehonderd insecten per nacht wegwerken. Slecht nieuws voor de muggen. Niet slecht voor een kleine vliegende bigfoot.
Bigfoot
Ik zag eens een hilarische documentaire van lui (Amerikanen, uiteraard) die bewijs voor het bestaan van bigfoot meenden te hebben vergaard. Maar alles wat ze hadden was koeienhaar. Ik vind dat jammer. En zulke mensen – en zo’n bigfoot – missen we hier. Hoewel: een paar jaar terug zijn er achter ons huis voetstappen gevonden van een grote (nog niet gedetermineerde) hominide.
Er is daar wel serieus onderzoek naar gedaan maar uiteindelijk heeft dat niet geleid tot een conclusie.
Hieronder: onderzoek van het spoor. Forensisch onderzoek naar dierenhaar leverde niets op.